Klikbare Kaart van de hoofdsteden van Europa

Klik op een Europese hoofdstad in de kaart voor een hoofdstad-link naar Wikipedia. In totaal zijn 44 hoofdsteden opgenomen.
Meestal is de hoofdstad van het land ook de grootste stad van het land maar dit is niet altijd het geval. Een ander kenmerk is de meestal enigszins centrale ligging in het land (Bijvoorbeeld Madrid - Spanje, Rome - Italie).
Ook liggen hoofsteden vaak aan de kust (Lissabon - Portugal, Stockholm - Zweden) of aan een grote rivier (Donau - Wenen - Oostenrijk). Madrid is de hoogst gelegen hoofdstad van Europa (667 meter boven zeeniveau).
Niet alle hoofdsteden zijn historisch gezien ook de belangrijkste steden in de geschiedenis geweest (bijvoorbeeld Madrid).

Torshavn Helsinki Oslo Tallinn Stockholm Riga Moskou Vilnius Minsk Dublin Berlijn Amsterdam Warschau Londen Kiev Praag Luxemburg Parijs Bratislava Budapest Vaduz Chisinau Bern Ljubljana Zagreb Belgrado Boekarest San Marino Sarajevo Monaco Andorra Podgorica Skopje Rome Tirana Madrid Lissabon Athene Valletta Sofia Kopenhagen Wenen Brussel hoofdsteden van europa
Amsterdam
Andorra la Vella
Athene
Belgrado
Berlijn
Bern
Bratislava
Brussel
Boekarest
Budapest
Chisinau
Dublin
Helsinki
Kiev
Kopenhagen
Lissabon
Ljubljana
Londen
Luxemburg
Madrid
Minsk
Monaco
Moskou
Oslo
Parijs
Podgorica
Praag
Reykjavik
Riga
Rome
San Marino
Sarajevo
Skopje
Stockholm
Tallinn
Tirana
Torshavn
Vaduz
Valletta
Wenen
Vilnius
Warschau
Zagreb

Europese hoofdsteden niet op kaart:
Douglas
Belfast
Edinburgh
Cardiff
Saint Peter Port
Saint Helier
Gibraltar
Vatican City
Nicosia
Tbilisi